Wat zijn de beste raamstofzuigers van Kärcher?

0
1167

De beste raamstofzuigers zijn op maat gemaakt om het fijne vuil en stof van je raam te verwijderen met elke raamreinigingsspray, wat resulteert in een streeploos resultaat. Ze zijn ook geweldig voor het verwijderen van condens van ramen en het reinigen van inductiekookplaten en glanzende werkbladen. Helaas kun je je weekendtas echter niet reinigen met behulp van zo’n apparaat.

Dus waar moet je op letten bij het kopen van je raamstofzuiger? Ten eerste de looptijd. Hoewel een raamstofzuiger met een gemiddelde oplaadtijd van 35 minuten prima geschikt kan zijn om in één keer door een bungalow te zwiepen, of zelfs om je autoruiten te reinigen, zullen mensen met een herenhuis met drie verdiepingen moeten accepteren dat meerdere keren moet worden opgeladen.

Ten tweede moet je rekening houden met de vorm van de kop: is deze geoptimaliseerd om in de kleinste groeven van het raamkozijn te komen of is er een extra kop nodig om in deze hoeken en gaten te komen? Tot slot de prijs. Denk na over hoe vaak je je raamstofzuiger gaat gebruiken en of het de moeite waard is om het geld te verkwisten voor een stofzuiger die je halverwege een schoonmaakmissie niet tegenhoudt.

Deze markt wordt gedomineerd door Kärcher, dus daarom raden we aan om voor een van deze modellen te kiezen als je een raamstofzuiger wilt kopen.

Kärcher WV 2

Het kleinere broertje van de WV5 wordt geleverd met slechts één lange zuigkop van 280 mm en geen knijpfles met microvezeldoek zoals de duurdere modellen. Dit betekent dat je wat Blitz-papieren handdoeken of een spons en een fles Windolene of Kärcher’s eigen glazenwasser moet pakken om de ruit voor te wassen voordat je de WV2 gebruikt om de vloeistof op te zuigen. Je bespaart op deze manier aardig wat euro’s, al moet gezegd worden dat de WV2 niet zo prettig in gebruik is als de duurdere WV5 en WV6 die hieronder worden besproken, ook al is hij een fractie lichter. Hierdoor past het mogelijk wel in je Ted Baker tas zwart.

Kärcher WV 5 Plus N

Ze zeggen dat je krijgt waar je voor betaalt en met deze middenklasse raamstofzuiger krijg je veel. Kärcher heeft het product ontworpen met het oog op efficiëntie, zodat gebruikers vlakke oppervlakken snel kunnen reinigen en drogen. De fabrikant belooft bovendien een streepvrije, druipvrije afwerking bij gebruik met schoonmaakproducten van het eigen merk. Naast het product zelf krijg je een spuitfles, een microvezelkop om hardnekkig vuil te verwijderen en twee zuigmonden: 170 mm voor kleinere ramen en 280 mm voor grotere. Eventueel kun je deze accessoires opbergen in een tote bag.

Kärcher WV 6 Premium

Als je op zoek bent naar een goed presterende glazenwasser die echt uitblinkt in zijn taak, dan zou dit model bovenaan de lijst moeten staan. De WV 6 wordt geleverd met een lichte stofzuiger van 800 g, gevuld met een vuilwatercontainer van 150 ml, twee siliconen zuigkoppen (een 28 cm breed, de andere 17 cm), een spuitfles voor de reinigingsoplossing, een zakje van 20 ml glazen concentraat en een kleine plastic schraper voor moeilijk te verwijderen stoffen zoals vogelpoep. De fles met oplossing is ook uitgerust met een geïntegreerde houder voor de twee meegeleverde microvezeldoeken.